Soorten voor de geveltuin

 

Geveltuin?

Zelfs met weinig ruimte kan je je tuin of koertje toch aantrekkelijk maken voor vlinders, bijen en hommels, vogels en tal van andere diertjes. Hiermee breng je een stukje natuur in de kleine tuin of op straat. Zo help je de omgeving te verfraaien en maak je de buurt een stukje gezelliger.

Wie aan de straatzijde een geveltuin wil aanleggen, informeert zich best wel vooraf bij het gemeentebestuur. In Deinze werd in dit kader een nieuw reglement opgesteld.

Vaste planten

Wie aan zijn gevel een tuintje wil aanleggen, kan kiezen voor gelaagdheid zoals in de siertuin: lage planten als narcissen of kruiden zoals salie, munt of tijm, met daarachter een klimplant. Stokrozen zaaien is ook een leuk idee.

Klimplanten

Je kan natuurlijk ook een geschikte klimplant zoeken. Daarbij moet je rekening houden met de ruimte die de plant zal krijgen en de wijze waarop hij zich aan je muur hecht. Sommige soorten hebben klimhulp nodig, terwijl andere zich makkelijk aan de muur hechten.

Assortiment

In de tabel Klimplanten vind je ons assortiment aan planten voor de geveltuin. Bij elke soort staat wat meer uitleg, alsook de maximumhoogte, hoe snel ze groeit, enzovoort. De prijzen vind je op de bestelpagina. Richtlijnen voor het kiezen van plantgoed, aanplant en onderhoud, vind je onder ‘plantgoed‘.

Advertenties